Energielabel voor uw bedrijf

Wilt u uw bedrijfspand verkopen of verhuren?

Dan hebt u een geldig energielabel nodig!

Bij MOES is dat snel geregeld. Vul het formulier op deze pagina in, dan zorgen we dat u snel over een energielabel beschikt.

Er worden andere eisen gesteld aan nieuwbouwpanden dan aan bestaande bedrijfspanden. Voor een bestaand pand volstaat een energielabel volgens de ‘basismethode’. Dit kunnen we bij MOES voor u regelen.

Waarom een energielabel?

Met het energielabel wil de overheid eigenaren van bedrijfspanden stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Het is belangrijk dat u voorafgaand aan de verkoopdatum of de ingangsdatum van de huurovereenkomst een geldig energielabel in bezit hebt. Zo ziet de huurder of koper direct hoe energiezuinig uw pand op dat moment is en in de toekomst kan zijn.

Gebouwen met een kantoorfunctie, met meer dan 100 m2 vloeroppervlak, dienen vóór 2023 een geregistreerd energielabel C of beter hebben.

Wanneer is een energielabel verplicht voor uw bedrijf?

Bij verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen met een of meer van de volgende functies is een energielabel verplicht:

  • kantoor
  • onderwijs, zoals scholen en universiteiten
  • bijeenkomst, zoals cafe’s, restaurants, kinderopvang en vergadercentra
  • gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen
  • logies, zoals hotels en pensions
  • sport, zoals sporthallen, stadions, zwembaden
  • winkels, zoals supermarkten, warenhuizen, showrooms van garages
Daarnaast is het verplicht om de energieprestatie-indicator (de labelklasse) van een geldig energielabel weer te geven wanneer een gebouw te koop of te huur wordt aangeboden door advertenties in commerciële media. Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig. Let dus op de verloopdatum van uw energielabel; de allereerste energielabels uit 2008 verliepen in 2018. Gebouwen met een kantoorfunctie, met meer dan 100 m2 vloeroppervlak, dienen vóór 2023 een geregistreerd energielabel C of beter hebben. Meer informatie vindt u op www.rvo.nl.

Energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand

MOES verzorgt in samenwerking met Huijbregts Vastgoedadvies B.V. uw energielabel van a tot z. Het energielabel wordt door een erkend energieadviseur vastgesteld.

Met het doen van een aanvraag verklaart u op de hoogte te zijn van het volgende:

 

  • De gegevens die worden verzameld voor het uitbrengen van een energielabel, worden opgenomen in een gegevensbestand voor de monitoring van deze diensten.
  • De certificatie-instelling kan eventueel een controleonderzoek uitvoeren. U dient bij zo’n controleonderzoek altijd toegang te verlenen tot het gebouw waarop het advies of het energielabel betrekking heeft. Als u dat niet doet, wordt het geregistreerde energielabel ingetrokken.
  • U hebt het recht om het volledige projectdossier op te vragen.

Vraag via het onderstaande formulier een offerte aan voor een energielabel voor uw bedrijfspand

15 + 9 =